Vooraankondiging zomeravondconcerten 2020

Niemand weet wat de coronacrisis wel en niet gaat brengen.
Vooralsnog zijn de beiaardiers zo'n beetje de enige musici die hun werk kunnen blijven doen.
Zij bereiden alles thuis voor, gaan in hun eentje naar de toren en hoeven geen mensen te ontmoeten waardoor er geen besmettingsgevaar bestaat.

Stichting Carillon Baarn zal ook deze zomer een serie zomeravondconcerten organiseren.
Tijd van aanvang: 19.30 uur.

17 juli
Bauke Reitsma, stadsbeiaardier van Baarn, Almere en Weesp. Hij is tevens werkzaam als organist van het Gemengd Koor in de H. Nicolaaskerk in Eemnes en als vaste organist van de Algemene Begraafplaatsen van de stad Utrecht.

24 juli 
Carl van Eyndhoven, Stadsbeiaardier van Mol (B) en Tilburg. Carl is tevens docent aan het Lemmensinstituur te Leuven. Hij is een begenadigd jazz-improvisator.

31 juli
Frans Haagen, stadsbeiaardier te Kampen, Almelo, Rijssen, Zutphen, Doesburg en docent aan de Nederlandse beiaardschool in Amersfoort

7 augustus
Hans van Heemst, student aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort en woont in Oude-Tonge.

14 augustus
Koen van Assche, stadsbeiaardier van Antwerpen, Turnhout en Lier, waar hij ook beiaardles geeft aan de muziekacademie.

21 augustus
Jan Willem Achterkamp, voormalig stadsbeiaardier te Deventer/Bathmen en nu beiaardier van Kasteel Nijenrode (Breukelen), Dinxperlo en Epe.

Tot slot:
2020 is een Beethoven-jaar. Ludwig werd 250 jaar geleden geboren in Bonn, òf in Zutphen, daar is ook een theorie over. In ieder geval is aan alle beiaardiers gevraagd om in ieder geval één werk van Beethoven te spelen, zodat hij als een rode draad door deze serie loopt.